"Door StudentCare ben ik veel zelfverzekerder geworden" - StudentCare

“Door StudentCare ben ik veel zelfverzekerder geworden”

Bij StudentCare ontwikkelen we de nieuwe generatie zorgverleners. Dit doen we door studenten HBO-verpleegkunde en geneeskunde een bijbaan met betekenis in de zorg te bieden zodat ze relevante werkervaring op kunnen doen. Ook helpen wij hen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Desiree Fathy (22 jaar) studeert geneeskunde in Amsterdam en is nu al een tijdje werkzaam bij StudentCare in het verzorgingstehuis en in de thuiszorg. Ze vertelt over haar ervaringen tijdens haar bijzondere bijbaan. 

Hi! Wil je jezelf even kort voorstellen? 

Ik ben Desiree, 22 jaar oud en ik woon op mezelf in Amsterdam. Ik studeer geneeskunde en zit nu in mijn derde jaar. Mijn studie is om de hoek van mijn studio dus dat is ideaal. Ik was op zoek naar een leerzame bijbaan, maar wist nog niet precies wat ik allemaal mocht en kon als student. Daarom ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik terecht bij StudentCare. Ik heb toen ik startte een scholing ADL-zorg gedaan en mocht daarna gelijk aan de slag bij de eerste opdrachtgever.

Kun je wat meer vertellen over je functie bij StudentCare?

Eerst heb ik via StudentCare in de thuiszorg gewerkt in Utrecht. Daar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan. Ik hield mij vooral bezig met ADL-zorg en hielp cliënten dus met aankleden, steunkousen aantrekken, maaltijden opwarmen en een broodje smeren. Ik werkte voornamelijk met ouderen, maar ook met een aantal volwassenen met een beperking. Je leert de cliënten echt goed kennen en dit vind ik heel leuk. Omdat ik naar Amsterdam ben verhuisd wilde ik vanaf dat moment liever een bijbaan in de buurt . Ik werk daarom nu sinds een halfjaar in een verzorgingstehuis met dementerende ouderen in Amsterdam. Ik sta altijd weer op een andere woongroep met ongeveer zeven bewoners. Ik help de bewoners met hun ochtend routine, zoals opstaan en ontbijten. Ook leg ik medicijnen klaar en dien ik deze toe. Verder help ik rondom de huiskamer en doe ik wat leuks met de bewoners. Ik sta dus op verschillende groepen, maar ken de meeste cliënten inmiddels wel. 

‘’Het contact met cliënten vind ik het leukste aan mijn bijbaan’’

Wat vind je zo leuk aan je bijbaan?

Ik vind het contact met de cliënten het leukst aan mijn bijbaan. Dementerenden in het verzorgingstehuis herkennen mij vaak niet meer, maar ik hun wel en ik kan veel met ze lachen. Ik maak vaak grappige dingen mee in het verzorgingstehuis. In de thuiszorg was het leuk dat ik vaak dezelfde cliënten had, het is leuk om een praatje met ze te maken en ze echt beter te leren kennen.

Wat vind je zo leuk aan een bijbaan bij StudentCare?

Ik vind het leuk dat er veel ruimte voor afwisseling is bij StudentCare. Ik heb bijvoorbeeld ook twee keer mogen werken in de apotheek. Daar heb ik de voorraadinventarisatie gedaan met een groepje andere studenten. Door deze afwisseling doe je veel ervaring op en leer je veel verschillende werkplekken kennen. Hierdoor kom je er sneller achter wat echt bij je past. Verder leer je andere studenten die dezelfde richting doen kennen via StudentCare, wat ook heel gezellig is.

‘’Je komt er door de afwisseling bij StudentCare achter wat echt bij je past’’.

Daarnaast kan je het goed aangeven als je iets spannend vindt, iets niet weet of als je graag iets nieuws wil leren. Ik vond het in de thuiszorg bijvoorbeeld spannend om al gelijk medicijnen toe te dienen en dit hoefde ik daarom in de eerste periode nog niet te doen. Verder kun je via de cursussen en de Persoonlijk Leiderschap Dag die StudentCare aanbiedt veel nieuwe dingen leren. Ook vind ik de ontwikkelgesprekken met Sanne (Manager Studenten, red.) fijn, omdat er iemand interesse in je toont en meedenkt als er iets aan de hand is. Zo wilde ik eigenlijk weg uit Utrecht omdat ik in Amsterdam woonde en dit durfde ik niet aan te geven. Sanne heeft mij daar goed bij geholpen. 

Waar ben je het meest trots op?

Ik vind dat ik veel zelfverzekerder ben geworden op professioneel gebied dankzij StudentCare. Ik vond het bijvoorbeeld eerst vaak spannend om naar een nieuwe groep in het verzorgingstehuis te gaan. Ik wist vaak niet wat ik moest verwachten. Dit heb ik overwonnen door het gewoon te doen en door in mijn achterhoofd te houden dat het altijd wel goed komt. Ik ben er dus vooral trots op dat ik dingen die ik spannend vind gewoon doe en dat het achteraf hartstikke meevalt.

Waarom heb je voor geneeskunde gekozen?

Geneeskunde leek mij van jongs af aan al een hele leuke en leerzame studie. Wat ik er vooral bijzonder aan vind is dat je echt iets verbeterd in iemands leven en iemand kan helpen en zorgen weg kan nemen. Je draagt echt een steentje bij aan iemands leven en dit vind ik iets speciaals hebben.

Wat wil je in de toekomst nog bereiken? 

In de toekomst zou ik graag in de huisartsenpraktijk als assistent willen werken. Dit lijkt mij namelijk een leerzame en bijzondere bijbaan. Ook wil ik later graag iets in de richting neurologie en/of psychiatrie doen omdat ik deze richtingen erg interessant vind. Verder zou ik nog graag een mooie reis willen maken en hoop ik dat ik mijn master succesvol kan afronden en basisarts wordt. Ten slotte wil ik een stuk zelfverzekerder zijn over het feit dat ik goed voor patiënten kan zorgen.

Wat wil je de lezers nog meegeven?

Ik zou een bijbaan bij StudentCare zeker aanraden omdat het heel leuk en leerzaam is. Je mag zelf je uren per week indelen en de bijbaan is daardoor dus heel flexibel. Als het een keer echt niet uitkomt door een tentamen kun je dit op een ander moment weer inhalen. Ook doe je ontzettend veel ervaring op in een korte tijd. Als je nog niet goed weet wat je als student allemaal kan en mag is StudentCare een goed punt om te beginnen. Er gaan deuren voor je open door onder andere de cursussen en je wordt goed geïnformeerd over wat er allemaal mogelijk is.

Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn bij StudentCare? Wil je ook aan de slag in de thuiszorg of ben je op zoek naar een andere functie? Bekijk hier al onze vacatures of neem contact op met onze Coördinator Recruitment Keith (06 147 279 59) of bekijk hier al onze vacatures.

Coördinator Recruitment

Keith Kanis

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!