"Ik vind het contact met mensen heel leuk" - StudentCare

“Ik vind het contact met mensen heel leuk”

Bij StudentCare ontwikkelen we de nieuwe generatie zorgverleners. Dit doen we door medische studenten een bijbaan met betekenis in de zorg te bieden zodat ze relevante werkervaring op kunnen doen. Ook helpen wij hen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Twan (20) studeert HBO-verpleegkunde aan Hogeschool Windesheim en is nu ongeveer vier maanden werkzaam bij StudentCare in de thuiszorg. Hij vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn bijzondere bijbaan.

Hi! Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Twan, 20 jaar oud en ik woon in Zutphen. Ik studeer HBO-verpleegkunde aan Hogeschool Windesheim en werk nu ongeveer vier maanden in de thuiszorg in Velp via StudentCare. Ik heb gekozen voor verpleegkunde omdat ik de zorg van jongs af aan al interessant vind en mijn moeder ook in de zorg werkt. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film of doe ik iets leuks met mijn vrienden. Ik ben bij StudentCare terecht gekomen doordat mijn vader een post voorbij zag komen op Facebook. Hij stuurde het door en ik was meteen enthousiast.

Kun je wat meer vertellen over je functie bij StudentCare?

Als Helpende plus werk ik voornamelijk met ouderen. Velp is verdeeld in drie regio’s en ik sta op team midden. Daar is een groot appartementencomplex waar veel ouderen wonen. Dit is heel handig want zo hoef ik tussen de cliënten door niet ver te reizen. Ik heb ook nog een aantal cliënten in de wijken om het complex heen. Mijn taken zijn onder andere steunkousen aantrekken, medicatie toedienen, helpen met douchen en aan- en uitkleden. Ik help de cliënten dus voornamelijk met simpele taken in huis. Meestal werk ik met dezelfde cliënten, waardoor ik echt een band opbouw en mensen beter leert kennen. Ik maak graag een praatje en merk dat de cliënten dit ook leuk vinden.

Wat vind je zo leuk aan je bijbaan?

Mijn bijbaan is een goede voorbereiding op mijn stage. Ik moet volgend jaar stage gaan lopen voor mijn studie in de ouderenzorg. De stage is dus gefocust op ouderenzorg en ik kan dan in een verpleeghuis, in de thuiszorg of in de revalidatie gaan werken. Het is daarom super fijn dat ik nu al een bijbaan in de ouderenzorg heb, zodat ik al veel heb geleerd op dat vlak. Ook vind ik het contact met de mensen heel leuk. Ik maak graag een praatje en hoor veel leuke verhalen. Verder zie je veel verschillende soorten mensen en omgevingen, waardoor mijn bijbaan heel afwisselend is.

‘’Ik maak graag een praatje met de cliënten en hoor veel leuke verhalen.’’

Wat vind je zo leuk aan een bijbaan bij StudentCare?

Ik vind het leuk dat je bij StudentCare zonder een diploma toch de mogelijkheid krijgt om werkervaring op te doen in de zorg. Je wordt door StudentCare opgeleid voor een bepaalde functie en kan vervolgens gelijk aan de slag. Ik heb de scholing voor Helpende plus gevolgd in Bussum op kantoor. Hier heb ik geleerd hoe je medicatie moet toedienen, diabetes moet prikken en ik heb andere basishandelingen geleerd. Verder vind ik het interessant dat StudentCare focust op persoonlijke ontwikkeling van studenten. Als je wilt doorgroeien of een andere bijbaan wilt proberen is dit vaak mogelijk. Ook vind ik de Persoonlijk Leiderschap Dagen een plus. Ik heb er zelf nog geen gevolgd, maar wel veel over gehoord. Ik zou graag een keer mee willen doen.

Wat was je grootste leermoment tijdens je bijbaan?

Ik hielp een mevrouw een keer met aankleden en ben toen vergeten haar alarmering om te doen. Dit is heel belangrijk omdat cliënten zo aan kunnen geven als er iets gebeurd is. Vervolgens is ze die nacht uit bed gevallen en kon ze niet alarmeren. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal wel mee, maar ik was hier wel erg van geschrokken. Ik heb hiervan geleerd dat ik nu altijd check of ik de alarmering bij een cliënt om heb gedaan.

Waar ben je het meest trots op met betrekking tot je bijbaan?

Ik ben heel trots op mijn professionele houding naar de cliënten toe. Eerst vond ik helpen met wassen eng en ongemakkelijk. Dit viel echter hartstikke mee en ik merkte dat de ongemakkelijkheid alleen van mijn kant kwam. Ik ben er snel aan gewend en groei steeds meer als het gaat om mijn professionele houding.

‘’Ik ben trots op mijn professionele houding naar cliënten toe.’’

Wat wil je in de toekomst nog graag bereiken?

Het lijkt me leuk om in de toekomst ook een keer in het ziekenhuis te werken. Ik weet niet wat de mogelijkheden hiervoor zijn, maar dit lijkt me wel echt een uitdaging. Als ik ben afgestudeerd wil ik graag op de ambulance werken. Daarvoor wordt wel aangeraden om ongeveer zes jaar op de spoedeisende hulp te werken dus dat wil ik eerst gaan doen. Het lijkt mij heel gaaf en afwisselend en ik ben op het idee gekomen door een Engelse serie over de ambulance.

Wat wil je andere studenten nog meegeven?

Als je een medische studie doet zou ik zeker voor een bijbaan bij StudentCare kiezen, omdat je jezelf echt gaat ontwikkelen op meerdere vlakken. Je hebt ontwikkelgesprekken over hoe het op werk gaat en waar je jezelf nog verder in wil ontwikkelen. Zonder zo’n organisatie kom je niet snel aan een uitdagende bijbaan waar je veel werkervaring op kan doen. Er kijkt ook altijd iemand mee wat een fijn idee is.

Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn bij StudentCare? Wil je ook aan de slag in de thuiszorg of ben je op zoek naar een andere functie? Bekijk hier al onze vacatures of neem contact op met onze Coördinator Recruitment Keith (06 147 279 59) of bekijk hier al onze vacatures.

Coördinator Recruitment

Keith Kanis

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Wil je meer weten over werken bij StudentCare? Ik vertel je graag meer over onze bijbanen en onze ontwikkelprogramma!