Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen - StudentCare

Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen

Bij StudentCare werken studenten geneeskunde en HBO-verpleegkunde. Ze doen relevante werkervaring op in de zorg. Hoe ervaren ze dit? En wat doen ze verder in het dagelijks leven? We vroegen het aan StudentCare student Kayleigh van den Broek (23), ze werkt sinds kort bij StudentCare als Medewerker Bron- en Contactonderzoek. “Ik vind het leuk dat ik anderen informatie kan geven over hun gezondheid”. 

Hi! Wil je jezelf eens voorstellen? 

Ik ben Kayleigh, 23 jaar oud en ik woon in Dordrecht. Ik werk sinds begin december bij StudentCare als Medewerker Bron- en Contactonderzoek. Ik studeer verpleegkunde en heb nu een tussenjaar om bij te verdienen en mij te focussen op mezelf. Verder ben ik veel bezig met modellenwerk, schrijf ik graag mijn eigen muziek en geef ik kinderen les die door corona een leerachterstand hebben opgelopen. Ik werk nu al drie jaar bij corona gerelateerde baantjes: eerst als medewerker op de teststraat en daarna als vaccinatiemedewerker. Ik vond het fijn om door te gaan met een corona gerelateerde bijbaan, hierdoor had ik al wat ervaring en was veel al bekend voor mij. 

Kun je wat meer vertellen over je bijbaan bij StudentCare?

Ik ben in december bij StudentCare begonnen als Medewerker Bron- en Contactonderzoek. Als Medewerker Bron- en Contactonderzoek neem je contact op met mensen die positief zijn getest op corona. Ik krijg eerst een dossier van iemand doorgestuurd, dit lees ik door en vervolgens bel ik diegene op. Ik ga een vragenlijst af om erachter te komen waar iemand is geweest, waar komt de besmetting vandaan en wie kan er nog meer besmet zijn? Ik vind het leuk dat ik anderen informatie kan geven over hun gezondheid en ze hiermee kan helpen. Wat ook fijn is, is dat ik mijn uren flexibel kan indelen. Je mag zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent en hoeveel uren je wil werken. Ik werk nu bijna zes dagen per week vanuit huis. Hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik de afgelopen drie jaar altijd op locatie heb gewerkt.

“Ik neem echt een kijkje in het leven van een persoon, hierdoor is mijn bijbaan nooit saai”. 

 Wat was jouw leermoment tijdens je bijbaan?

Je komt natuurlijk altijd wel in contact met weerstand en emoties. Mensen verwachten vaak dat alle gegevens geregistreerd staan en dat ik deze kan inzien, dit is niet altijd het geval. Soms worden mensen dan vervelend, gelukkig gebeurt dit niet vaak en zijn de meeste mensen heel begripvol. Je leert van tevoren ook gesprekstechnieken om met emoties van anderen om te gaan. Ik heb wel geleerd om sterker in mijn schoenen te staan en alleen met mensen in gesprek te gaan die zich normaal en respectvol gedragen. 

Hoe ziet jouw tussenjaar eruit?

Ik werk heel veel om bij te verdienen en probeer mij echt op mezelf te focussen. Naast mijn StudentCare bijbaan werk ik ook voor de GGD bij de vaccinatielijn. Om de paar maanden reis ik naar het buitenland voor modellenwerk en daarnaast schrijf ik graag mijn eigen muziek. Omdat ik het fijn vind om anderen te helpen geef ik, naast mijn bijbanen, kinderen les die door corona een leerachterstand hebben opgelopen. Met dit in mijn achterhoofd wil ik een eigen bedrijf starten. Als de coronasituatie in Nederland wat beter is, Ga ik weer door met verpleegkunde.

Waar ben je het meest trots op?

Op de middelbare school werd geconcludeerd dat ik MBO niveau 2 had. Ik was het hier niet mee eens en was ervan overtuigd dat ik meer uit mezelf kon halen. Ik heb speciale testen gedaan om mijn niveau te bepalen en hier kwam weer MBO niveau 2 uit. Opgeven was geen optie en ik heb me gewoon aangemeld voor de opleiding tandartsassistente. Dit ging hartstikke goed en ik heb nu mijn diploma. Ik ben echt trots dat ik in mezelf heb gelooft en alles uit mezelf heb gehaald. Hierdoor studeer ik nu HBO-verpleegkunde waardoor ik een bijbaan bij StudentCare heb gekregen. Verder ben ik trots dat ik met mijn bijbaan mensen verder kan helpen en ze advies kan geven over hun gezondheid. 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik ben voor lange tijd gepest geweest en was ook een tijdje depressief. Daarom wil ik over vijf jaar een voorbeeld zijn voor mensen die ook zijn of worden gepest en/of psychische problemen hebben. Ik ben nu al bezig met het oprichten van mijn eigen bedrijf en hoop natuurlijk dat het over vijf jaar heel succesvol is. Daarnaast wil ik dan nog steeds bezig zijn met modellenwerk en het schrijven van mijn eigen muziek. En ik hoop natuurlijk dat ik over vijf jaar verpleegkunde succesvol heb afgerond.

“Door wat ik vroeger heb meegemaakt wil ik in de toekomst een voorbeeld zijn voor anderen”. 

 Wat wil je andere studenten nog meegeven?

Ik wil studenten meegeven dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en je jezelf niet naar beneden moet laten halen door anderen. Laat niemand jou vertellen wat je moet doen en luister naar je eigen gevoel. Verder raad ik iedereen een bijbaan bij StudentCare aan omdat het niet zomaar een bijbaantje is, maar je de kans krijgt om door te groeien op het gebied van persoonlijke ontwikkeling door deel te nemen aan het ontwikkelprogramma. Ik ken geen enkele andere organisatie die deze extra’s biedt!

Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn bij StudentCare? Wil je ook aan de slag als Medewerker Bron- en Contactonderzoek of op een van onze andere opdrachten? Bekijk hier al onze vacatures.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!