Inspiratiesessie Arts Verstandelijk Gehandicapten - StudentCare

Inspiratiesessie Arts Verstandelijk Gehandicapten

arts vg

Weet jij al in welk specialisme of vakgebied binnen de zorg jij later aan de slag wilt gaan? Of vind jij het soms nog lastig om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. De zorg kent veel, bijzondere maar ook minder bekende vakgebieden. Wij hopen jou te kunnen helpen om een beter beeld te krijgen bij het werk van de verschillende vakgebieden. Dat doen we samenwerking met onze zusterorganisatie TalentCare tijdens de inspiratiesessies.

Tijdens de inspiratiesessies komen medisch specialisten uit diverse vakgebieden aan het woord. Bevlogen ambassadeurs die jullie graag vertellen waar zij energie van krijgen en jullie een inkijkje zullen geven in hun dagelijkse werkzaamheden. Onlangs was Margot van Remmerden te gast om alles te delen over haar werk als arts voor verstandelijk gehandicapten.

In gesprek met Stefan Ottenbros (oprichter StudentCare en TalentCare) vertelde Margot onder andere over haar drijfveren, (onterechte) vooroordelen die over het specialisme bestaan en bijzondere verhalen van cliënten. Wij kijken met plezier terug op een mooie uitzending waar Margot van Remmerden ons meenam in haar bevlogenheid voor het vak. 

Wil je de uitzending terugkijken?
Dat kan!

Meer weten over het werk van een arts VG?

Bekijk dan eens de websites van de NVAVG ( Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten) of de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland).

Over de Inspiratiesessies

Als zorginstelling vinden wij dat werkgeverschap in de zorg echt anders moet: met meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, aandacht voor de zorgverlener en betere begeleiding bij het kiezen welk specialisme echt bij je past.

Daarom zoomen we tijdens onze inspiratiesessies in op de specialismen buiten het ziekenhuis. Vakgebieden die wat ons betreft veel meer aandacht verdienen. In 2022 gaan we hier uiteraard mee verder!

Wij zijn alweer druk bezig met het plannen van de volgende inspiratiesessies. Dan komt o.a. de ouderengeneeskunde aan bod. Houd onze kanalen goed in de gaten voor de planning.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne Boekhoff

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!