Inspiratiesessie: Het niet-pluis gevoel bij zorgverleners TalenCare - StudentCare

Inspiratiesessie: Het niet-pluis gevoel bij zorgverleners

Ken je dat? Het gevoel dat er ‘iets’ niet in orde is met een patiënt, zonder dat je precies kan aangeven wat het is of waarom je dat denkt? Dit wordt ook wel het niet-pluis gevoel genoemd. Je kan dit ervaren als een onderbuikgevoel of als je intuïtie, maar wist je dat dit gevoel in werkelijkheid een cognitief proces is, dat voortkomt uit je opgebouwde kennis en ervaring? Tegenwoordig wordt dit gezien als een belangrijk onderdeel van het diagnostisch proces, maar dit is lange tijd anders geweest. Sluit aan bij de inspiratiesessie op 31 januari 2023!

Wat kun je verwachten?

Op dinsdag 31 januari zullen Margje van de Wiel en Paul Buitenhuis meer vertellen over hun eigen onderzoek en bevindingen in de praktijk rondom het niet-pluis gevoel. Margje van de Wiel doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar intuïtie in de medische wereld. In deze inspiratiesessie vertelt zij ons over haar bevindingen, over het niet-pluis gevoel en over hoe je leert als arts of verpleegkundige. Paul Buitenhuis, mentor bij TalentCare, zal aansluiten om zijn eigen ervaringen met het niet-pluis gevoel, die hij als huisarts heeft gehad, te delen. Het wordt een interactieve sessie, waarin je ook zelf aan het denken wordt gezet over jouw eigen intuïtie!

Dr. Margje van de Wiel is verbonden aan de Universiteit Maastricht als universitair docent bij de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen. Zij is cognitief psycholoog en doet onderzoek naar onder andere expertiseontwikkeling en het nemen van professionele beslissingen. Zij is gespecialiseerd in medische expertise en de rol van het pluis/niet-pluis gevoel bij diagnostisch redeneren. Onlangs verscheen een artikel in de Volkskrant over intuïtie in de medische wereld, waarin haar onderzoek wordt toegelicht.

Deze inspiratiesessie bieden wij aan in hybride vorm. Je bent welkom in Bussum om de sessie live bij te wonen, maar kan er ook voor kiezen deze online te volgen. Let goed welk ticket je selecteert, op locatie zijn er een beperkt aantal plekken.

Praktische info

+ Wanneer: Dinsdag 31 januari (19.00 – 21.00 uur)

+ Waar: Digitaal of live bij TalentCare (Brinklaan 137, Bussum)

+ Kosten: Gratis!

Over de Inspiratiesessies

TalentCare organiseert regelmatig online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten die werkzaam zijn in de vakgebieden buiten het ziekenhuis zoals de psychiatrie, ouderengeneeskunde en de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne Boekhoff

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!