Ben jij bij de Online Inspiratiesessie Psychiatrie | 31-08-2021 | StudentCare

Online Inspiratiesessie Psychiatrie

11 oktober | In gesprek met Maartje de Boer

Hoe zit het met jouw dagelijks aanbevolen dosis medische inspiratie?
Kun je wel een extra shotje arbeidsvitamine gebruiken? Wij ook!

Op 11 oktober (19.30 uur) organiseert onze zus TalentCare de tweede Inspiratiesessie van deze zomer. Dan staat de psychiatrie centraal. Het specialisme dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van psychiatrische stoornissen, met name in combinatie met somatische (lichamelijke) aandoeningen.

Stefan Ottenbros, oprichter en directeur van TalentCare gaat dan in gesprek met Maartje de Boer. Zij is werkzaam bij GGZ Centraal, een organisatie voor specialistische geestelijke gezondheidszorg in het midden van het land.

Maartje de Boer over haar keuze voor de psychiatrie.

“Mijn keuze voor psychiatrie is ontstaan doordat ik in het huisartsenvak al merkte hoe bijzonder ik het vond dat mensen hun meest kwetsbare kant lieten zien, namelijk die van de pijn van hun binnenwereld. Als huisarts had ik te weinig tijd om me daarin verder te verdiepen, als psychiater kan dat wel. We hebben tijd om samen met onze patiënten hun te gaan begrijpen, wat grotendeels door middel van gesprek is. Ook dat laatste, dat wij zoveel gebruik maken van communicatie, observatie en daarin onszelf als meetinstrument gebruiken vind ik bijzonder aan dit vak.”

Wil jij graag meer weten over dit bijzondere vakgebied? Meld je dan snel aan en nodig vooral ook collega’s en/of mede-studenten uit! Ook kun je vooraf vragen insturen zodat ze tijdens de sessie worden behandeld.

Over de Inspiratiesessies:

TalentCare organiseert deze zomer drie online events. Inspiratiesessies waarbij je live kunt luisteren naar, en vragen kunt stellen aan medisch specialisten die werkzaam zijn in de vakgebieden: ouderengeneeskunde, psychiatrie en verslavingszorg.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne Boekhoff

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij écht het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!