Jouw toekomst, onze zorg - StudentCare | 5 carièrretips van een HAIO

Jouw toekomst, onze zorg

Majorie huisarts in opleiding

5 lessen van een Huisarts in Opleiding


Tijdens je studie maak je keuzes die bepalend zijn voor jouw toekomst als zorgverlener. Maar hoe kom je er nou achter welk specialisme bij jou past? Ben je beter op je plek in het ziekenhuis of daarbuiten? Wij vroegen Majorie van Toorenburg (29), huisarts in opleiding, om haar ontwikkel/carrièretips te delen met jullie, de geneeskundestudenten van nu. Lees ze door en doe er je voordeel mee!

We stellen je graag eerst even voor aan Majorie. Afgelopen maanden was zij werkzaam als ANIOS Psychiatrie bij onze grote zus TalentCare. Nu is ze net begonnen aan de huisartsenopleiding, een droom die uitkomt. Want dat Majorie huisarts wilde worden, was al even duidelijk! Om haar blik op de zorg te verbreden werkte Majorie na haar opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op verschillende plekken: de cardiologie, de ouderengeneeskunde en een jaar in Barcelona waar ze een kijkje kreeg in de Spaanse gezondheidszorg.

LES 1: Nu is de tijd om te snuffelen!

Als je eenmaal specialist bent, kan je meestal niet meer kijken hoe het eraan toe gaat bij een andere collega. Zorg dus dat je tijdens je studie en in je jaren als basisarts zoveel mogelijk van de gezondheidszorg te zien krijgt. Zo bereid je je zo goed mogelijk voor op jouw toekomst als zorgverlener.

LES 2: Je eigen gezondheid staat voorop!

Wij als artsen/verpleegkundigen zijn goed in het zorgen voor anderen, maar vergeten soms onszelf. Stages of coschappen kosten energie, dus zorg dat je genoeg ‘brandstof’ hebt om de dag door te komen. Maak tijd voor de lunch, zo geef je ook een goed voorbeeld aan anderen. Zorg buiten de stages om voor genoeg beweging, ontspanning en leef je vooral ook uit op evenementen buiten de zorg! Meer tips om fit en vitaal te blijven vind je hier. 

LES 3: Ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen

Bij welke stage, of op welk coschap, vliegen de dagen voorbij zonder dat je er erg in hebt? Veel studenten kiezen hun specialisme gebaseerd op wat de meest populaire richting is in de ogen van anderen. Of waar ze de beste colleges hebben gehad. Beter is om een richting te kiezen die bij jou past als persoon. 

LES 4: Laat je niet weerhouden door moeilijke selectieprocedures

Als je weet dat je passie ligt bij een specialisme waar het vechten is voor een plek, ga daar dan voor! Niet geschoten is altijd mis.

LES 5: Vol vertrouwen de toekomst in!

Kijk tijdens stages en coschappen bewust om je heen. Zie je jezelf in de toekomst passen tussen de groep mensen op een bepaalde afdeling? Ben jij hetzelfde type? Door af en toe stil te staan bij je omgeving kan je straks vol vertrouwen jouw toekomst tegemoet.

Wil je samen ontdekken waar jouw hart sneller van gaat kloppen? StudentCare helpt! De Manager Studenten van StudentCare gaat graag met je in gesprek over jouw toekomst. Check daarnaast ook ons ontwikkelprogramma voor toekomstig zorgverleners.

Manager Studenten

Sanne Boekhoff

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij écht het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!