StudentCare stelt voor: Jan Pieter - StudentCare

StudentCare stelt voor: Jan Pieter


StudentCare staat voor betere zorg met persoonlijke aandacht. Hoe we dit bereiken? Door studenten een bijbaan te bieden én ze te helpen in hun ontwikkeling als zorgverlener. Want wij geloven dat de zorgverlener van morgen als mens het verschil maakt. Op ons kantoor werken twee mensen elke dag vol enthousiasme om deze missie te verwezenlijken. Maar wie zijn deze collega’s? Wat vinden zij belangrijk? En hoe zijn zij gekomen op de plek waar ze nu zijn? We stellen je graag aan ze voor! Dit keer: Jan Pieter, Manager van StudentCare.

Hi! Wie ben jij?

“Ik ben Jan Pieter. Ik ben 30 jaar en in 2019 afgestudeerd als arts. Na mijn studie ging ik bij TalentCare als arts aan de slag in een verpleeghuis in Haarlem. Halverwege mijn tijd daar kwam de eerste coronagolf. Dit was een pittige, maar ook erg leerzame en waardevolle periode voor me. Inmiddels werk ik alweer een jaar op kantoor voor StudentCare. Naast geneeskunde heb ik ook de master Healthcare Management gedaan in Rotterdam. Hier werd mijn interesse gewekt voor de organisatie van de zorg naast het werken met patiënten.

Ik woon in Amsterdam maar heb gestudeerd in Groningen. Zowel het hoge noorden, het oosten (Deventer) waar ik mijn coschappen heb gedaan en de randstad heb ik in mijn hart gesloten. In mijn vrije tijd ga ik graag kamperen met mijn vriendin, sportieve activiteiten ondernemen of lekker het terras op met vrienden.”

Wat doe je precies bij StudentCare?

“Ik verzorg het contact met opdrachtgevers van StudentCare en ben continu op zoek naar leuke opdrachten voor onze studenten. In overleg met opdrachtgevers vind ik de beste plekken voor studenten om zich te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen. Daarnaast werk ik samen met mijn collega Sanne aan het ontwikkelprogramma voor medisch studenten.”

Waarom zit jij op de plek die bij je past?

“Tijdens mijn studie geneeskunde ging ik altijd mee in de denderende trein richting het dokter worden. Het eindstation was natuurlijk de snijdende specialismen. In deze periode gaf ik mezelf weinig ruimte om na te gaan wat voor dokter ík eigenlijk wilde worden. De keuze om buiten het ziekenhuis te werken en bijvoorbeeld huisarts te worden, of zelfs helemaal geen dokter te worden, voelde als een verboden onderwerp. 

In het tweede jaar van mijn coschappen kreeg ik samen met andere coassistenten de ruimte om een coachingtraject te volgen. Tijdens dit traject leerde ik om keuzes te maken waar ik zelf achter sta en me minder te laten beïnvloeden door wat anderen van mij verwachten. Daardoor ben ik uiteindelijk terecht gekomen in mijn huidige baan!

Op de plek waar ik nu zit kan ik studenten helpen die hetzelfde keuzeproces doorgaan. Mijn advies is vaak: Gun jezelf de ruimte om te twijfelen en praat hier met anderen over. Daarnaast ben ik blij dat ik eraan bijdraag dat persoonlijke ontwikkeling met persoonlijke aandacht al in de studententijd meer aan bod komt.”

Wat zou je als eerste doen als je weer student was?

“Een woensdagavond doorhalen en tot 06:00 in de kroeg staan, om vervolgens om 09:00 met een flesje water brak in college te zitten.”

Heb je tips voor de studenten van nu?

“Je hebt nu nog de kans om om je heen te kijken en vragen te stellen. Vraag vooral naar de dingen die voor jou belangrijk zijn in je werk. Bijvoorbeeld: Hoe is de werksfeer onderling? Kun je ook parttime werken? Wat vindt degene die je spreekt van zijn werk? Waarom heeft hij/zij gekozen voor deze baan, en zijn er zaken die tegenvallen? Zo kun je ook wat meer een beeld vormen over de werk en privésfeer en of dit bij jou als persoon past. Vraag dit het liefst aan iemand die nog in opleiding is, die staat het dichtst bij je en is ook aan den lijve aan het ondervinden hoe het nu is.”

Hoe zorg jij voor balans in deze coronatijd?

Ik werd ongelukkig van de lange dagen achter mijn computerscherm. Daarom ben ik veel aan het wandelen. Verder werkt het voor mij om te sporten, vrienden (op een veilige manier) op te zoeken en sinds vorige week zoek ik de terrasjes weer op. Ik geniet van prikkels dus probeer die binnen de mogelijkheden toch zoveel mogelijk op te zoeken. 

Omschrijf jezelf in 1 gifje!

Nurse Vaccine GIF by Amplifier Art - Find & Share on GIPHY

“Deze vond ik passend en voor nu erg actueel. Ik merk dat iedereen erg bezig is om voor het eigen land en eigen bevolking vaccins te regelen. Het coronavirus krijgen we pas echt onder controle als we wereldwijd samenwerken en elkaar helpen. Dit vind ik een mooie les voor ons allemaal! Daarnaast sluit dit goed aan bij StudentCare en hoe ik graag werk: Samen de schouders eronder zetten!”

StudentCare is er voor en door zorgverleners zoals Jan Pieter. Wil je meer weten over ons ontwikkelprogramma of werken bij StudentCare? Kijk dan op onze website of neem contact op via onderstaand formulier.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!