StudentCare stelt voor: Sanne - StudentCare

StudentCare stelt voor: Sanne

Bij StudentCare ontwikkelen we de nieuwe generatie zorgverleners. Dit doen we door studenten HBO-Verpleegkunde en Geneeskunde een bijbaan met betekenis te bieden in de zorg. Ook helpen we hen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Sanne, Manager Studenten bij StudentCare, is elke dag hard aan het werk om dit doel na te streven. Maar wie is Sanne eigenlijk? Wat houdt haar functie precies in? En hoe is ze bij StudentCare terecht gekomen? We stellen haar graag aan je voor!

Hey! Wil je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Sanne, 28 jaar en kom oorspronkelijk uit Soest. Ik woon in Amsterdam, daar ben ik naartoe gegaan voor mijn studie Psychologie. Ik werk nu een jaar bij StudentCare als Manager van onze studenten. Een vriendin van mij was arts bij onze grote zus TalentCare en zag een vacature langskomen. Ze vond de functie echt iets voor mij en stuurde het gelijk door. Ik was heel enthousiast want de missie “Betere zorg met persoonlijke aandacht voor de zorgverlener” sprak mij erg aan en ik wilde graag aan dat doel bijdragen.

Kan je wat meer vertellen over je functie bij StudentCare?

Als Manager Studenten ben ik verantwoordelijk voor alles wat met onze studenten te maken heeft. Ik zoek nieuwe studenten, maar als ze bij ons in dienst komen ben ik ook hun aanspreekpunt en ga ik over al hun personeelszaken zoals loon en contracten. Als student bij StudentCare is het belangrijk dat je leergierig bent en dat je jezelf graag wil ontwikkelen. We hebben een ontwikkeltraject opgezet waarin ik loopbaanbegeleidingsgesprekken voer met de studenten die meedoen. Dit traject onderscheidt ons van anderen omdat de focus echt ligt op de persoonlijke ontwikkeling als zorgverlener, we bieden dus meer dan een bijbaan. Aandacht geven aan studenten en de mogelijkheid om hen verder te helpen als zorgverlener in spé vind ik het leukst aan mijn functie. Ook vind ik het mooi om StudentCare steeds meer te zien groeien.

“Ik vind het super leuk om studenten te spreken en hen te laten nadenken over wat voor zorgverlener zij willen zijn”

Wat zou je als eerste doen als je weer student was?

Als ik weer student was zou ik een paar maanden gaan reizen, feesten en genieten van mijn vrije tijd en flexibiliteit.

Hoe ziet het traject eruit als je bij StudentCare komt werken?

Als je als student geïnteresseerd bent in werken bij StudentCare plannen we eerst een kennismaking in van ongeveer een half uur. Tijdens de kennismaking ben ik benieuwd wie je bent en wat je zoekt in een bijbaan. Daarnaast vertel ik wat meer over StudentCare en kijk ik of de student bij ons past en omgekeerd. Er is genoeg tijd en ruimte voor vragen. Vervolgens gaan we samen kijken of er een opdracht is die bij jou als student past. Als dit het geval is kan de student aan de slag.

We zijn actief in heel Nederland en bieden banen aan in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en in huisartsenpraktijken en apotheken. Ook werken studenten in corona gerelateerde functies als Bron- en Contactonderzoeker of Tester. Je stemt je uren af met de planning van je opdrachtgever en bent daarin flexibel om te werken op het moment dat jou uitkomt. We verwachten wel dat studenten minimaal acht uren per week werken.

 “Als een student een keer tentamens heeft, is het geen probleem om een weekje vrij te plannen”. Als je dit maar van tevoren aangeeft en overlegt’’.  

Elke student die bij StudentCare start volgt bij ons op kantoor in Bussum de startmiddag. Dit is het begin van jouw tijd bij onze organisatie. Als je dat wilt kan je daarna doorstromen in ons ontwikkeltraject, maar je mag ook gewoon lekker werken! Elk half jaar voer ik met studenten een evaluatiegesprek. We bespreken dan hoe het gaat, of je werkplek nog leuk is en of je nog graag iets nieuws wil leren.

Wat wil je in de toekomst bereiken?

In de toekomst wil ik natuurlijk dat StudentCare steeds meer blijft groeien. Ook wil ik graag meer aandacht besteden aan de verbinding met andere zorgverleners van de WeCareGroup. Achter StudentCare zit een grote zorgorganisatie waar we artsen en verpleegkundigen in dienst hebben waar onze studenten mee in contact kunnen komen. Een keer een kopje koffie drinken met een arts in de revalidatiekliniek? Of meelopen met een van onze verpleegkundigen in de psychiatrie? Dat kan zo geregeld worden dus het lijkt mij mooi als we daar meer aandacht aan kunnen geven. Verder wil ik studenten meer naar kantoor laten komen zodat ze echt de sfeer hier proeven en ik hen persoonlijk kan ontmoeten. Maar of dit lukt is natuurlijk afhankelijk van corona.

Waar ben je trots op?

Door de coronacrisis hebben studenten het niet makkelijk. Veel praktijkonderdelen van de studie gaan niet door, waardoor studenten waardevolle ervaring missen. Samen met onze opdrachtgevers proberen we creatieve oplossingen te bedenken om studenten toch deze ervaring te bieden, en daar ben ik trots op! We maken afspraken en uitzonderingen voor studenten die tijdens corona zijn begonnen met studeren en daardoor veel praktijkonderwijs hebben moeten missen, zodat ze toch kunnen starten op hun opdracht. De opdrachtgevers denken mee over mogelijkheden die er zijn want we hebben allebei hetzelfde doel voor ogen “studenten kennis laten maken met de zorg”.

Wat wil je de lezers nog meegeven?

Tijdens je studententijd heb je veel tijd en ben je erg flexibel, zeker aan het begin van je studie. Geniet hiervan! Gebruik de tijd om plezier te maken en ook om alvast zoveel mogelijk te zien van de zorg. Zo krijg je meer inzicht in je mogelijkheden en kan je kiezen voor een plek die écht bij jou past.

Ben jij enthousiast en wil je ook bij StudentCare komen werken? Check dan hier onze vacatures of neem contact op met Sanne via onderstaand formulier.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Bij StudentCare is jouw toekomst onze zorg. Wil jij samen ontdekken waar jij echt het verschil kan maken? Ik ga graag met je in gesprek!