Wie is de StudentCare student? - StudentCare

Wie is de StudentCare student?

Generatie Z

Bij StudentCare werken dagelijks studenten geneeskunde en HBO-verpleegkunde op een bijbaan bij onze opdrachtgevers in de zorg. Zij zijn de zorgverleners van de toekomst en bijna allemaal afkomstig uit Generatie Z. Een nieuwe generatie met eigen behoeften, taalgebruik en communicatiemiddelen. Wie zijn deze studenten? Wat vinden zij belangrijk en wat onderscheidt hen van andere werknemers? StudentCare deed onderzoek en kwam tot de volgende kenmerken van de StudentCare student.

Generatie Z

Het grootste gedeelte van de StudentCare studenten behoort tot generatie Z. Deze generatie is geboren tussen 1996 en 2015 en opgegroeid in het digitale tijdperk (Blog van SalesForce) . Waar oudere generaties het vaak onbeleefd vinden als iemand veel op de telefoon zit, vindt deze generatie dat niet meer dan normaal. Een groot gedeelte van het leven speelt zich digitaal af. Kortom, de StudentCare student is een ‘Digital native’, wat ik dagelijks merk ik mijn werk. Waar veel mensen nog bellen of mailen, zijn onze studenten het beste te bereiken via instagram en whatsapp. 

Flexibiliteit

Door alle digitale mogelijkheden is generatie Z niet aan tijd of plaats gebonden. Door de snelle groei van bedrijven als CoolBlue en Thuisbezorgd zijn deze jongeren gewend dat alles kan worden besteld en geleverd wanneer het hen uitkomt. Leden van deze generatie zoeken deze flexibiliteit ook in hun werk. Gelukkig kunnen wij dit vanuit StudentCare goed bieden. Je werkt bij ons wanneer jij dat wilt. We gaan hierbij uit van een gemiddelde van 8 uur per week. Maar als dit de ene week 16 uur is, en de andere week 4 uur omdat je tentamens hebt dan is dat geen probleem.

Een betere wereld

Onze studenten zijn missiegedreven. Ze zijn opgegroeid met onderwerpen als inclusiviteit en duurzaamheid. De StudentCare student maakt graag impact en is gedreven om de zorg te verbeteren. Als Manager Studenten merk ik dit door de reacties op vacatures die te maken hebben met de corona crisis. Functies als Bron- en Contactonderzoeker bij de GGD zijn populair. Als ik vraag waarom iemand solliciteert is dat vaak omdat studenten een positieve bijdrage willen leveren. Gelukkig kunnen we studenten die mogelijkheid bieden. Wil je weten hoe? Lees hier meer over onze missie en visie.

Ontwikkeling

Als StudentCare student is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling als zorgverlener. Onze studenten willen ontdekken welke plek straks het beste bij hen past. Wij bieden die mogelijkheid door ze ervaring op te laten doen bij verschillende opdrachtgevers in de zorg. Want om te ontdekken wat bij je past, moet je het soms ook gewoon gaan doen! En dit past dan weer precies bij leden van generatie Z, die veel bezig zijn met talentontwikkeling. Daarnaast zijn ze autonoom en echte doeners volgens een onderzoek van psycholoog Jos Ahlers en trendwatcher René Boender (Artikel Trouw, november 2019): “Waar vorige generaties dromen van een betere wereld, stroopt generatie Z de mouwen op”. 

Meer weten?

Check nu onze vacatures via www.student-care.nl/vacatures, of neem contact op met onze Manager Studenten Sanne.

Sanne Boekhoff

Manager Studenten

Sanne Boekhoff

Meer weten?
Neem direct contact met mij op!

Herken jij jezelf in bovenstaande blog? En heb jij zin om samen met StudentCare je mouwen op te stropen voor zorg met persoonlijke aandacht? Ik kijk ernaar uit om samen te kijken welke bijbaan past bij jouw ontwikkelbehoeften.